Weeroverzicht - 27-02-2017
Bewolkt en (mot)regen, vanmiddag buien, mogelijk met onweer en windstoten
Opgesteld op maandag 27 februari 2017 om 05.34 uur

Het is bewolkt en van het westen uit breidt een gebied met regen zich over het hele land uit. In de loop van de middag trekken van het zuidwesten uit buien het land binnen, met daarbij kans op korrelhagel en onweer. In de loop van de avond wordt het droger, maar vooral in het westen blijft een bui mogelijk. De maxima zijn ongeveer 10°C. De wind draait in de ochtend en middag naar zuid en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer blijft de wind vrij krachtig tot krachtig, later mogelijk hard. In de avond draait de wind weer naar het zuidwesten. Later in de middag en avond is er bij (onweers)buien een kans op (zware) windstoten tot ongeveer 75 km/uur, in het zuiden lokaal mogelijk nog iets hoger.


Komende nacht komen vooral in de kustprovincies nog enkele buien voor. Er is een kleine kans op onweer, korrelhagel en windstoten. Het is zwaar bewolkt. De minimumtemperaturen liggen rond 4°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.



 


Morgen trekken er in de loop van de dag zowel van het westen als het zuiden uit buien het land binnen. Er is een kleine kans op onweer en korrelhagel. In de avond wordt het van het westen uit weer droog. Er is vrij veel bewolking, maar er komen ook enkele opklaringen voor. De middagtemperaturen liggen rond 6°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan zee vrij krachtig. In de middag draait de wind tijdelijk naar het westen. In de tweede helft van de avond neemt de wind aan zee toe naar krachtig. (Bron: KNMI)