Weeroverzicht - 06-02-2017
Bewolkt en aanvankelijk nevelig of mistig, overdag in het zuiden ook zon
Opgesteld op maandag 06 februari 2017 om 05.22 uur

Het is op veel plaatsen bewolkt en in de ochtend is het nog nevelig of komt er nog mist voor. Vooral in het zuiden kan de zon vandaag ook af en toe doorbreken. In het noorden kan er lokaal af en toe nog wat lichte (mot)regen vallen. De maxima lopen uiteen van 4°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak.
 


Komende nacht dinsdag is het bewolkt. Vooral in het noordoosten en oosten kunnen enkele opklaringen voorkomen. Tegen de ochtend gaat het in Zeeland licht regenen. De minima variëren van -2°C in het noordoosten tot +4°C in het zuidwesten. De wind is oost tot zuidoosten, in de noordelijke helft en aan zee matig, elders zwak.



 


Dinsdagochtend breidt de regen zich uit over de rest van het land, maar het noordoosten blijft droog. In de loop van de middag gaat de regen in het oosten en noordwesten over in (natte) sneeuw. Niet uitgesloten is, dat het plaatselijk wat wit wordt. De middagtemperaturen liggen tussen +1°C in het noorden en +5°C in het zuiden. In sneeuw daalt de temperatuur naar waardes net boven het vriespunt. De wind is oostelijk en de windkracht loopt uiteen van zwak in het zuiden tot vrij krachtig in het Waddengebied en op het IJsselmeer. In de avond neemt de wind in het Waddengebied toe naar krachtig. (Bron: KNMI)