Weeroverzicht - 26-02-2017
Bewolkt en af en toe (lichte) regen of motregen
Opgesteld op zondag 26 februari 2017 om 05.00 uur

Vandaag blijft het overwegend bewolkt en af en toe valt er wat (lichte) regen of motregen. De temperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 11 °C in het zuiden. De wind blijft zuidwestelijk en neemt weer iets in kracht toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, in de middag en avond mogelijk hard.



 


Komende nacht is het zwaar bewolkt. In het westen en noordwesten valt af en toe regen of motregen. Het koelt af naar circa 8°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.




 
 
 


Morgen overdag breidt de regen zich uit over het gehele land. Later in de middag trekken vanuit het zuidwesten buien het land binnen, met kans op korrelhagel, onweer en windstoten. In de loop van de avond wordt het droger, maar vooral in het westen blijft een bui mogelijk. Het blijft zwaar bewolkt. De maxima komen uit tussen 9°C in het westen en 11°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend en middag naar zuid en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer blijft de wind vrij krachtig tot krachtig, later mogelijk hard. In de avond draait de wind weer naar het zuidwesten. Later in de middag en avond is er bij (onweers-)buien een kans op (zware) windstoten tot ongeveer 75 km/uur. (Bron: KNMI)