Weeroverzicht - 11-02-2017
Bewolkt en af en toe sneeuw
Opgesteld op zaterdag 11 februari 2017 om 05.44 uur

Het is bewolkt en in het zuidoosten sneeuwt het. Komende uren breidt de sneeuw zich over het zuiden en midden uit, lokaal kan er 1-3 cm sneeuw vallen en wordt het glad. Het vriest op de meeste plaatsen licht, -1 of -2°C en de oost- tot noordoostelijke wind is zwak tot matig.



 


Vanmiddag is het nog altijd bewolkt met eerst hier en daar sneeuw die in de middag geleidelijk overgaat in natte sneeuw of regen. De middagtemperatuur ligt tussen +1°C en +4°C. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.



 


In de avond gaat het van het zuidoosten uit opnieuw sneeuwen. Dit zou lokaal enkele centimeters sneeuw kunnen opleveren. In het zuiden zou de neerslag vooral als regen of natte sneeuw kunnen vallen en is de kans op gladheid kleiner. In het noordoosten blijft het zo goed als droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in het zuidoosten tot -2°C in het noordoosten en de oost- tot noordoostenwind neemt toe naar matig, in het kustgebied naar (vrij) krachtig.


Zondag is het eerst bewolkt met in het noorden en westen nog plaatselijk lichte winterse neerslag. In de loop van de middag gaat van het oosten uit de bewolking breken en wordt het droog. De maximumtemperatuur varieert van 1°C in het noordoosten tot 7°C in het zuiden. De wind wordt meest oostelijk en is matig, aan zee (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)