Weeroverzicht - 05-02-2017
Bewolkt en nevelig, aanvankelijk lokaal mist en in het noorden eerst regen
Opgesteld op zondag 05 februari 2017 om 05.25 uur

Er is veel bewolking en het is nevelig, lokaal mistig. Sporadisch komt er een opklaring voor. In het noorden valt aanvankelijk nog wat motregen. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist, maar de bewolking blijft overheersen, hoewel de zon hier en daar misschien even te voorschijn komt. L aat in de middag en in de avond is er in de zuidelijke provincies kans op wat regen. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is zwak tot matig, kracht 3 of minder uit uiteenlopende richtingen.


Komende nacht is het zwaar bewolkt en op veel plaatsen nevelig of wellicht mistig. In het zuidoosten kan nog lichte (mot)regen vallen. Lokaal kan er een opklaring ontstaan, de kans hierop is het grootste in het zuiden. De minima komen uit rond 3°C, maar in een opklaring daalt de temperatuur tot net onder het vriespunt. De wind krijgt een noord tot noordwestelijke richting en is zwak, op het IJsselmeer en aan de kust matig.


Morgen overdag is het zwaar bewolkt, vooral in het zuiden kan de zon af en toe doorbreken. Met name in het noorden kan er lokaal af en toe nog wat lichte (mot)regen vallen. De maxima lopen uiteen van 4°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak. (Bron: KNMI)