Weeroverzicht - 18-03-2017
Bewolkt en regenachtig
Opgesteld op zaterdag 18 maart 2017 om 03.24 uur

Vannacht is er veel bewolking en zijn er perioden met regen of motregen, van het westen uit wordt het geleidelijk droger. De temperatuur loopt gedurende de nacht geleidelijk op naar ca. 9°C. De wind is zuidwestelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard.



 


Overdag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog, een enkele lichte bui blijft wel mogelijk. Er blijft veel bewolking aanwezig en in de avond gaat het opnieuw enige tijd regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C plaatselijk in het zuiden. De west- tot noordwestenwind waait in de ochtend stevig door, boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig. In de middag neemt de wind tijdelijk af naar overwegend matig, maar in de avond neemt deze in het zuidwestelijk kustgebied weer toe naar (vrij) krachtig.


In de avond en nacht naar zondag blijft het meest bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De minima lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. De wind wordt overal zuidwest tot west en neemt overal toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig.



 


Zondag overdag blijft het wederom bewolkt en vooral in de oostelijke helft van het land kan wat lichte regen of motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zuidwest tot west en neem toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee krachtig tot hard. (Bron: KNMI).