Weeroverzicht - 08-02-2017
Bewolkt en vooral in het zuiden eerst nog wat neerslag
Opgesteld op woensdag 08 februari 2017 om 05.51 uur

Het is bewolkt en in het noorden en oosten valt eerst plaatselijk nog af en toe lichte sneeuw. In het midden en zuiden valt hier en daar wat motregen. Door sneeuw en bevriezing is het in het noorden en oosten plaatselijk glad. In de vroege ochtend ligt de temperatuur tussen -2 graden in het noordoosten en +4 in het zuidoosten.



 


Overdag blijft het bewolkt. Het gebied waar sneeuw valt breidt zich nog iets zuidwaarts uit, waarbij de neerslagintensiteit verder afneemt. De maximumtemperatuur ligt tussen -1°C in het noordoosten en +5°C in het zuidoosten. Door de stevige wind voelt het vooral in de noordelijke helft kouder aan. De oost- tot noordoostenwind is matig, in de noordelijke kustgebieden en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In het zuidoosten is de wind zwak.


In de nacht naar donderdag is het meest bewolkt en droog. De minimumtemperaturen liggen in het zuiden rond het vriespunt. In het noordoosten vriest het ongeveer 3 graden, wanneer het opklaart kan het 6 graden vriezen. De oostenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.



 


Donderdag zijn er wolkenvelden en blijft het droog, het oosten maakt de meeste kans op zon. Maxima liggen in het noorden iets onder nul, in het zuiden iets boven het vriespunt. De matige oostenwind maakt het voor het gevoel nog een stuk kouder. De gevoelstemperatuur ligt tussen -5 en -10°C. (Bron: KNMI)