Weeroverzicht - 04-01-2017
Bewolkt met regen, vanuit het noorden opklaringen en enkele buien
Opgesteld op woensdag 04 januari 2017 om 05.46 uur

In het zuiden van het land is het meest bewolkt met van tijd tot tijd regen of motregen. Van het noorden uit klaart het op en komen enkele buien voor. Overdag is het wisselend bewolkt en geleidelijk komen verspreid over het land enkele buien voor, met name in het noordoosten kan daar ook korrelhagel bij voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en boven het IJsselmeer. Verder moet er met name in het noordelijk kustgebied rekening worden gehouden met zware windstoten van 75-90 km/uur, bij buien mogelijk tot 100 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind af.


In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen en is er met name in de kustgebieden nog kans op een enkele (winterse) bui. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +1°C vlak aan zee tot -4°C in het binnenland. De wind waait uit west tot noordwest en is zwak tot matig boven land en (vrij) krachtig in de kustgebieden.



 


Donderdag overdag is er af en toe zon en in de kustgebieden is nog een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen 5 graden vlak aan zee tot iets boven het vriespunt in het oosten van het land. De wind draait naar noordoost en is meest matig. (Bron: KNMI)