Weeroverzicht - 05-01-2017
Eerst een enkele winterse bui en kans op gladheid. Vanmiddag zon en droog.
Opgesteld op donderdag 05 januari 2017 om 05.26 uur

Vanochtend zijn er opklaringen en in de kustprovincies komt nog een enkele winterse bui voor. Lokaal kan het tot aan het einde van de ochtend glad zijn als gevolg van bevriezing van natte wegen. De noord- tot noordwestelijke wind is zwak tot matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. In de middag zijn er perioden met zon en met een matige, naar noordoost draaiende wind wordt geleidelijk koudere lucht aangevoerd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5°C vlak aan zee tot rond het vriespunt in het oosten van het land.


Vanavond wordt het helder en koelt het snel af. De nacht naar vrijdag verloopt koud met minimumtemperaturen van -4°C vlak aan zee tot lokaal -10°C in het oosten van het land. De oostelijke wind is zwak tot matig.




 
 
 


Vrijdag overdag is er vrij veel zon. Wel blijft het koud met middagtemperaturen rond de -2°C. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen geleidelijk toe en in de avond valt er in het westen mogelijk lichte sneeuw. De wind draait naar zuidoost tot zuid en wordt matig, langs de kust later (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)