Weeroverzicht - 02-01-2017
Eerst nog kans op gladheid, verder perioden met zon en een enkele bui
Opgesteld op maandag 02 januari 2017 om 05.55 uur

In Limburg valt er de eerste uren nog wat (natte) sneeuw. Verder vanochtend brede opklaringen, lokaal een mistbank en plaatselijke gladheid door bevriezing. Vanmiddag is er overal wat meer bewolking en vallen er met name in de kustprovincies enkele buien. De maximumtemperatuur komt uit op 3°C in Limburg tot 6 of 7°C vlak aan zee. De noordwestenwind is matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft.


Vannacht kan er met name in de noordelijke helft van het land een enkele regenbui vallen. Elders zijn er brede opklaringen en in het zuidoosten is er kans op een mistbank. De minimumtemperatuur loopt uiteen van zo'n 5°C vlak aan zee tot rond het vriespunt in de zuidoostelijke helft van het land. Er is daar opnieuw kans op bevriezing van natte weggedeelten. De wind is zuidwest en zwak tot matig, aan zee noordwest en vrij krachtig.


Dinsdag overdag is er waarschijnlijk vrij veel bewolking en kan er nu en dan wat lichte regen of een bui vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van een graad of 8 in het noordwesten tot 4 graden in het zuidoosten. De wind komt uit richtingen tussen zuidwest en west en is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)