Weeroverzicht - 03-12-2016
Eerst nog lokaal glad en in het zuiden en oosten mistbanken
Opgesteld op zaterdag 03 december 2016 om 06.13 uur

Vandaag begint met wolkenvelden in het noorden en midden, terwijl in het zuiden en oosten (lokaal dichte) mistbanken voorkomen. Plaatselijk kan het glad zijn. Gladheid en mist lossen in de tweede helft van de ochtend op. Daarna zijn er zonnige perioden, met vooral in het noorden enkele wolkenvelden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het zuidoosten tot 8°C in het Waddengebied. De wind waait uit noordoostelijke richtingen en is overwegend zwak, in de kustgebieden matig.


In de nacht naar zondag is er weinig bewolking en ontstaat er op veel plaatsen mist, die mogelijk verkeersbelemmerend kan zijn. Bij een zwakke, langs de kust matige oostenwind koelt het sterk af met op veel plaatsen lichte en lokaal matige vorst.




 
 
 


Zondagochtend komt er op veel plaatsen mist voor die in de tweede helft van de ochtend geleidelijk oplost. In de noordelijke helft is de mist mogelijk hardnekkig. 's Middags schijnt op de meeste plaatsen de zon. Na zonsondergang ontstaat er vooral in het noorden opnieuw mist. De maxima lopen uiteen van +2°C in het binnenland tot +5°C op de Wadden. In hardnekkige mist ligt de temperatuur rond het vriespunt. De oostenwind is overwegend matig. (Bron: KNMI)