Weeroverzicht - 11-05-2017
Eerst zonnig. Vanaf vanmiddag kans op buien, mogelijk met onweer
Opgesteld op donderdag 11 mei 2017 om 07.04 uur

De dag begint zonnig, maar van het zuiden uit trekken geleidelijk wolkenvelden binnen. In het zuiden is vanochtend al een zeer lokale bui niet uitgesloten. In de loop van de middag neemt in de zuidelijke helft van het land de kans op een regen- of onweersbui verder toe. In het noorden blijft het nog lang tamelijk zonnig, maar vanavond kunnen ook daar enkele buien tot ontwikkeling komen. Het kwik loopt op naar 20 tot 22°C, alleen op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De oostelijke wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied neemt de wind toe naar (vrij) krachtig.


Vannacht zijn er wolkenvelden en komt lokaal nog een regen- of onweersbui voor. In de loop van de nacht neemt van het zuiden uit de kans op buiige regen toe. Het koelt af naar ongeveer 12°C. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.




 
 
 


Vrijdag begint tamelijk bewolkt met verspreid over het land (buiige) regen. In de middag neemt de kans op enkele regen- of onweersbuien sterk toe, waarbij er tussendoor hier en daar ruimte is voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuiden. De zwakke tot matige wind draait naar een zuidwestelijke richting. (Bron: KNMI).