Weeroverzicht - 09-05-2017
Flinke zonnige perioden, in het noorden enkele wolkenvelden
Opgesteld op dinsdag 09 mei 2017 om 06.52 uur

Het is op de meeste plaatsen vrij zonnig. Later vanochtend en vanmiddag vormen zich enkele stapelwolken. De noordelijke provincies blijven gevoelig voor enkele wolkenvelden vanaf de Noordzee en in het noordoosten is een lichte regenbui niet uitgesloten. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C, in het noordelijk kustgebied wordt het niet warmer dan een graad of 10. De noordelijke wind is zwak tot matig.


Komende nacht is het in het noorden bewolkt en in het Waddengebied kan wat lichte regen vallen. Elders is er nauwelijks bewolking en kan er lokaal een ondiepe mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot lokaal rond het vriespunt in het midden en zuiden. De wind wordt zwak en veranderlijk, in het noordelijk kustgebied matig uit een westelijke richting.
 


Woensdag overdag is het in het zuiden tamelijk zonnig, in het noorden is er meer bewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C graden op de Wadden tot ongeveer 17°C het zuiden. Er staat een zwakke veranderlijke wind. Aan de kust is de wind zwak tot matig uit richtingen tussen west en noord. (Bron: KNMI).