Weeroverzicht - 20-05-2017
Geregeld zon, ook enkele buien. Zondag wisselend bewolkt en droog
Opgesteld op zaterdag 20 mei 2017 om 07.01 uur

Vandaag schijnt de zon geregeld. In de vroege ochtend is een zeer lokale bui in het zuiden mogelijk. Vanaf het einde van de ochtend ontstaan er meer buien, waarbij landinwaarts plaatselijk onweer mogelijk is. In de loop van de middag neemt de buienactiviteit in de westelijke helft sterk af en wordt het daar tamelijk zonnig. De middagtemperatuur ligt rond 18°C en de zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, aan de noordwestkust matig tot vrij krachtig.


In de avond sterven ook elders de buien uit en klaart het op. Komende nacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C en de wind wordt zuidelijk, zwak tot matig.




 
 
 


Zondag overdag ontstaan er stapelwolken, die landinwaarts mogelijk gaan uitspreiden. Het blijft droog en in de avond lost de meeste bewolking op. De temperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordwesten tot rond 20°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk en zwak tot matig. In de middag steekt in de kustgebieden een zwakke tot matige wind op uit richtingen tussen noordwest en noord. (Bron: KNMI)