Weeroverzicht - 07-01-2017
Gladheid door sneeuw en ijzel
Opgesteld op zaterdag 07 januari 2017 om 05.40 uur

Het is bewolkt. In de westelijke helft ijzelt het, elders valt sneeuw die vanochtend over gaat in ijzel. Hierdoor is er op uitgebreide schaal gladheid ontstaan. Van het noordwesten uit verdwijnt de gladheid en wordt het droger, maar in het zuidoosten kan het tot in de avond ijzelen. Verder is er in de loop van de dag kans op mist. De maxima lopen uiteen van 7°C op de Wadden tot rond het vriespunt in het zuidoosten van het land. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog (vrij) krachtig. In de avond draait de wind in het noordwesten naar west tot noordwest.


Gedurende de nacht naar zondag zijn er soms brede opklaringen. Aan zee is een enkele regenbui mogelijk. Landinwaarts kan een ondiepe mistbank ontstaan. De temperatuur loopt uiteen van 5°C aan zee tot dichtbij het vriespunt in het oosten van het land. Lokaal kan het verder landinwaarts nog glad worden door opvriezing van natte weggedeelten. De wind is west tot noordwest en zwak tot matig.
 


Zondag overdag is het zwaar bewolkt. Het blijft waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind is zwak en noordwestelijk. In de middag wordt de wind variabel. (Bron: KNMI)