Weeroverzicht - 17-01-2017
Lokaal mist en gladheid. Vandaag eerst grijs, geleidelijk meer zon
Opgesteld op dinsdag 17 januari 2017 om 05.37 uur

Vanochtend komt er op meerdere plaatsen mist en laaghangende bewolking voor en blijft er met name op binnenwegen aanhoudend kans op gladheid. In de middag volgen er op de meeste plaatsen perioden met zon. Het is echter niet uitgesloten dat op een enkele plek mist of laaghangende bewolking hardnekkig zal blijven. De temperatuur ligt in de middag rond het vriespunt, in hardnekkige bewolking enkele graden eronder, en de wind blijft zwak en veranderlijk. In de avond kunnen er opnieuw mistbanken ontstaan.


In de nacht naar woensdag neemt van het noorden uit de hoge bewolking toe, in het zuiden kan er mist voorkomen. Vooral op binnenwegen is er nog steeds kans op gladheid. Het wordt opnieuw een koude nacht, de minima variëren van -3°C in het uiterste noorden tot lokaal mogelijk -10°C in het zuiden en oosten. Op de Wadden vriest het nauwelijks. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig van kracht.


Woensdag overdag neemt van het noorden uit de bewolking verder toe, in het zuiden kan eventuele mist hardnekkig zijn. In de middag zou er vooral in het noorden wat lichte winterse neerslag kunnen vallen. Dit zou aanleiding kunnen geven tot plaatselijke gladheid. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van +1°C in de kustprovincies tot -2°C in het oosten en zuidoosten. De overwegend zuidelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)