Weeroverzicht - 19-02-2017
Meer bewolking en nu en dan wat regen
Opgesteld op zondag 19 februari 2017 om 05.45 uur

De bewolking neemt nu verder toe en vanochtend trekt er een gebied met wat (mot)regen van noordwest naar zuidoost over ons land. Vanmiddag valt er ook in het zuidoosten wat neerslag, terwijl het in het westen dan weer droog wordt. Mogelijk breekt de zon nog even door. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De wind is zuidwest en matig, aan zee vanochtend eerst nog (vrij) krachtig. De wind draait vanmiddag naar west en zwakt vanavond vooral landinwaarts af.


Vanavond en in de nacht naar maandag zijn er enkele opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe. Later in de nacht gaat het in het noordwesten en noorden wat regenen. De temperatuur is aanvankelijk zo'n 5 graden en loopt later in de nacht van het westen uit wat op. De wind is zuidwest en neemt toe naar matig en aan zee naar vrij krachtig of krachtig.
 


Maandag overdag blijft het overwegend bewolkt en valt er vooral in de ochtend van tijd tot tijd wat regen of motregen. In de loop van de middag wordt het tijdelijk droog. In de avond trekt een volgende storing met wat regen van noordwest naar zuidoost over het land. Aan zee en op en langs het IJsselmeer is er kans op mist. De middagtemperatuur loopt overdag op naar zo'n 11°C. De wind is west tot zuidwest en matig, aan zee vrij krachtig of krachtig. (Bron: KNMI)