Weeroverzicht - 08-01-2017
Mist en (lokale) gladheid
Opgesteld op zondag 08 januari 2017 om 05.58 uur

Het is half tot zwaar bewolkt. Met name in het zuidoosten motregent het nog. In de zuidelijke helft komt (lokaal dichte) mist voor, die vooral in het zuidoosten hardnekkig kan zijn. Verder komt er de eerste uren met uitzondering van het westen nog lokale gladheid voor door sneeuw- of ijsresten en mogelijk ook door opvriezing. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7°C vlak aan zee tot 4°C in het oosten van het land. In gebieden met hardnekkige mist blijft het kwik steken rond 2°C. De wind is west tot noordwest en zwak tot matig, in het zuidoosten staat eerst nog een zuidwestenwind. In de middag wordt de wind variabel.


In de nacht naar maandag is het tamelijk bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Plaatselijk komt mist voor en de minimumtemperatuur loopt uiteen van 5 graden vlak aan zee tot rond het vriespunt in het oosten van het land. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.



 


Maandag overdag is het zwaar bewolkt en in de loop van de dag neemt de kans op regen van het westen uit toe. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden. De zuidelijke wind neemt toe tot matig boven land en tot krachtig of hard langs de kust. (Bron: KNMI)