Weeroverzicht - 10-01-2017
Naar het oosten wegtrekkende regen, overdag af en toe zon
Opgesteld op dinsdag 10 januari 2017 om 05.57 uur

De regen in het oosten en noordoosten trekt spoedig naar Duitsland weg. De rest van de dag zijn er wolkenvelden maar is de zon ook af en toe te zien. Vooral in het westen en zuiden kan een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 6°C. De wind is meest matig en westelijk, later zuidwestelijk.



 


Vanavond is het vrijwel overal droog en kan er in het oosten plaatselijk mist ontstaan. In de nacht naar woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en lost eventuele mist weer op. De minimumtemperatuur komt uit omstreeks 2°C en er staat een overwegend matige zuidelijke wind.



 


Woensdag overdag neemt de bewolking snel toe en valt er enige tijd motregen of regen. In de loop van de middag klaart het van het noordwesten uit op en wordt het overwegend droog. In de avond neemt de kans op een regen- of hagelbui vooral in het noorden van het land toe. De maximumtemperatuur komt uit op 8°C en de westelijke wind neemt overdag flink toe. In de middag wordt de wind boven land overwegend vrij krachtig, 5 Bft, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer, 6-7 Bft. In het noordelijk kustgebied wordt de wind in de middag en avond stormachtig, 8 Bft, met vanaf de middag windstoten van circa 80 km/u. (Bron: KNMI)