Weeroverzicht - 20-02-2017
Overwegend bewolkt en vooral vanochtend nu en dan regen
Opgesteld op maandag 20 februari 2017 om 06.03 uur

Het is bewolkt en grijs. Vooral vanochtend valt er van tijd tot tijd wat regen of motregen. In de loop van de middag wordt het tijdelijk meest droog, terwijl vanavond een volgende storing met wat regen van noordwest naar zuidoost over het land trekt. Verder is het nevelig met vooral aan zee en op en langs het IJsselmeer ook kans op mist. De temperatuur loopt op naar zo'n 10°C, met in het zuiden mogelijk 13°C. De wind is zuidwest tot west en matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer soms krachtig, 6 Bft.


Vannacht blijft het meest droog en vooral in het noorden komen er ook opklaringen voor. Terwijl het in het zuiden meest bewolkt blijft en er in Limburg nog wat lichte regen of motregen kan vallen. In het noorden daalt de temperatuur naar 6°C, in het zuiden onder de bewolking blijft het 9°C. De westelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig.
 


Dinsdag overdag lost de bewolking ook in het zuiden geleidelijk wat op en in de middag zien we waarschijnlijk op meerdere plaatsen de zon. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit weer toe en in de avond gaat het af en toe regenen. De temperatuur ligt rond de 10°C. De westelijke wind is meest matig en draait in de loop van de dag naar zuid tot zuidwest. (Bron: KNMI)