Weeroverzicht - 02-06-2017
Overwegend zonnig, later in het zuidoosten kans op een (onweers)bui
Opgesteld op vrijdag 02 juni 2017 om 07.14 uur

Het is overwegend zonnig, maar in de loop van de dag trekken van het zuiden uit velden hogere bewolking het land binnen. In de loop van de middag en avond kan er in het zuidoosten een enkele onweersbui tot ontwikkeling komen. Aan het einde van de avond is er ook elders in het zuiden een toenemende kans op een (onweers)bui. De temperatuur loopt op tot 23°C aan de kust en 29°C in het zuidoosten. De wind is overwegend oostelijk en zwak. In de loop van de dag wordt de wind veranderlijk en aan de kust en langs het IJsselmeer steekt waarschijnlijk zeewind op.


Vannacht breiden de buien zich noordwaarts uit. Lokaal kan daarbij onweer voorkomen en op sommige plaatsen kan veel regen vallen, 10-20 mm. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. De minimumtemperatuur varieert van 15 tot 18 graden.




 
 
 


Zaterdag overdag trekken de buien langzaam naar het noordoosten weg en in de loop van de middag wordt het op een enkele bui na droog. De zon komt ook af en toe tevoorschijn, maar de bewolking overheerst. Zaterdagavond wordt het overal droog en klaart het op. Met een matige westelijke wind wordt het minder warm dan vandaag, langs de kust 18°C en dieper landinwaarts nog rond 23°C. (Bron: KNMI)