Weeroverzicht - 01-03-2017
Perioden met regen, vanmiddag grotendeels droog, morgenochtend veel wind
Opgesteld op woensdag 01 maart 2017 om 05.41 uur

Het is zwaar bewolkt en de eerstkomende uren regent het van tijd tot tijd. Later vanochtend wordt het van het westen uit overwegend droog en vooral vanmiddag kan de zon hier en daar even te zien zijn. Aan het einde van de middag gaat het in het zuidwesten opnieuw regenen en deze regen breidt zich vanavond verder over het land uit. De maxima liggen rond 9°C. De wind is in het noorden matig en aanvankelijk meest zuidelijk, later vanochtend westelijk. In de zuidelijke helft van het land is de wind al westelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en wordt boven land matig, aan zee vrij krachtig.


Komende nacht is het bewolkt en regent het langdurig. De minimumtemperatuur komt rond 4°C uit. De wind is in de noordelijke helft van het land zwak tot matig uit veranderlijke richtingen. In de zuidelijke helft van het land neemt de west- tot zuidwestenwind later in de nacht fors toe, boven land naar vrij krachtig tot krachtig, in het zuidwestelijk kustgebied naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. In het westen en zuidwesten kunnen dan zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur.


Donderdag overdag begint bewolkt en regenachtig, in de middag wordt het droog en zijn er perioden met zon. De middagtemperatuur bedraagt ca. 8°C. Aan het begin van de ochtend is het vooral in het westen en zuidwesten nog onstuiming met in de kustprovincies kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. De westelijke wind neemt in de loop van de ochtend af naar matig boven land en naar vrij krachtig tot krachtig in de kustgebieden. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt iets in kracht af. (Bron: KNMI)