Weeroverzicht - 23-06-2017
Van tijd tot tijd zon en tot de avond droog. Zaterdag af en toe (mot)regen
Opgesteld op vrijdag 23 juni 2017 om 07.44 uur

De zon schijnt vandaag af en toe, het vaakst in het zuidwesten. Het blijft tot de avond droog en de maxima variëren van 19°C op de Wadden tot lokaal nog 27°C in het zuidoosten. De wind is zuidwest tot west en meest matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. In de namiddag en avond kan de wind in het zuidwestelijk kustgebied toenemen naar krachtig, 6 Bft.
 


Vanavond en komende nacht is het in de noordelijke helft van het land overwegend bewolkt en kan er af en toe wat lichte motregen vallen. In het zuiden zijn er enkele opklaringen en blijft het droog. Bij een matige, langs de kust (vrij) krachtige zuidwestenwind bedragen de minimumtemperaturen 14 tot 17°C.



 


Zaterdag overdag is er weinig ruimte voor de zon en valt er van tijd tot tijd lichte (mot)regen. In het zuidoosten is de zon wat vaker te zien en blijft het droog. Het wordt 's middags niet warmer dan een graad of 20, in Zuid-Limburg kan het nog 24°C worden. De wind blijft zuidwestelijk, matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. (Bron: KNMI)