Weeroverzicht - 06-01-2017
Vanavond van het westen uit sneeuw, zaterdag grote kans op ijzel
Opgesteld op vrijdag 06 januari 2017 om 06.00 uur

Er is vandaag vrij veel zon, af en toe afgeschermd door sluierbewolking. Het blijft koud met middagtemperaturen die uiteenlopen van -2°C in het oosten tot iets boven nul in het westen. Lokaal zijn binnenwegen glad door bevriezing. De wind is oost tot zuidoost en zwak tot matig. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen geleidelijk toe en later in de avond valt er in het westen lichte sneeuw. De wind draait naar een zuidelijke richting en wordt matig, langs de kust later (vrij) krachtig.


In de nacht naar zaterdag breidt de sneeuw zich verder over het land uit. In het westen van het land kan de sneeuw in de loop van de nacht al overgaan in ijzel met kans op gladheid op uitgebreide schaal. De minimumtemperatuur ligt met uitzondering van het westen enkele graden onder het vriespunt en er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig.


Zaterdagochtend gaat de sneeuw ook dieper landinwaarts op meer plaatsen over in ijzel. In totaal kan er 1-3 cm sneeuw vallen, lokaal 3-5 cm. In de middag valt er in het westen nog af en toe lichte regen, in het oosten en zuidoosten kan de ijzel nog tot in de avond aanhouden. In de loop van de middag kan er tevens mist ontstaan. Maxima lopen uiteen van 7°C op de Wadden tot rond het vriespunt in het zuidoosten. De wind draait naar een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)