Weeroverzicht - 11-01-2017
Vandaag veel wind en eerst regen, morgenavond landinwaarts kans op sneeuw
Opgesteld op woensdag 11 januari 2017 om 06.02 uur

Het is vanochtend bewolkt en er valt enige tijd motregen of regen. Vanmiddag klaart het van het noordwesten uit op, maar kan er nog steeds een bui vallen met kans op korrelhagel. De maximumtemperatuur komt uit op 8°C. De wind waait uit zuid tot zuidwest en is boven land overwegend matig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. In de loop van de dag draait de wind naar west tot noordwest en neemt nog wat toe. In het noordelijk kustgebied wordt de wind vanaf de tweede helft van de ochtend stormachtig, 8 Bft, met af en toe zware windstoten van 80-90 km/uur.


Komende nacht is het wisselend bewolkt en valt er met name in het noorden nog een enkele bui, mogelijk met korrelhagel. De wind neemt iets in kracht af naar matig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C langs de kust tot 2°C in het zuidoosten.



 


Morgenochtend is het op een enkele bui na grotendeels droog en kan de zon nog even schijnen. In de middag neemt de bewolking toe en later gaat het van het zuidwesten uit stevig regenen. Vooral in de zuidelijke helft van het land is 10-20 mm neerslag mogelijk. In de avond gaat de regen landinwaarts op steeds meer plaatsen over in (natte) sneeuw, met name in de zuidoostelijke helft van het land kan zich lokaal een sneeuwdek van enkele centimeters vormen. In het noorden blijft het waarschijnlijk beduidend droger. De maximumtemperatuur bedraagt 6°C en de westelijke wind neemt geleidelijk af naar krachtig langs de noordkust en naar zwak tot matig in het zuiden. (Bron: KNMI)