Weeroverzicht - 29-05-2017
Vandaag zeer warm en toenemende kans op onweer
Opgesteld op maandag 29 mei 2017 om 07.39 uur

De regen- en onweersbuien in het noorden trekken in de loop van de ochtend noordwaarts weg, waarna de zon vrijwel overal doorbreekt. Vanmiddag krijgen we perioden met zon en kan er met name in het zuiden en oosten lokaal een stevige onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. Het wordt (zeer) warm met middagtemperaturen die uiteenlopen tussen 27°C langs de kust en 33°C in het (zuid)oosten. Op de Wadden blijft de temperatuur achter met maxima rond 20°C. De zwakke tot matige wind wordt oostelijk, in de loop van de dag draait de wind naar het westen en zorgt dan van het westen uit voor afkoeling. In de avond neemt vanuit het zuiden de kans op onweersbuien toe. Deze kunnen lokaal stevig uitpakken met hagel, (zware) windstoten en veel regen.


Komende nacht trekken de onweersbuien geleidelijk naar het oosten weg. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het westen tot 19°C in het oosten van het land. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig.




 
 
 


Morgen overdag is er af en toe zon en kan er nog een enkele bui voorkomen, de kans op onweer is dan klein. Vlak aan zee wordt het een graad of 17, in het oosten wordt het ongeveer 22°C. De west- tot zuidwestenwind is overwegend matig. (Bron: KNMI)