Weeroverzicht - 23-02-2017
Vanmiddag en vanavond (zeer) zware windstoten
Opgesteld op donderdag 23 februari 2017 om 05.30 uur

Een regengebied trekt naar het noordoosten en verlaat aan het begin van de middag het land. In de middag trekken enkele stevige buien van west naar oost over het land. Vooral in het oosten en noordoosten kunnen onweer en korrelhagel voorkomen. In de avond trekt een gebied met regen van noordwest naar oost over het land. Met een middagtemperatuur van ongeveer 9°C is het zacht. Verder wordt het met name in de middag en avond onstuimig. Aan de westkust is er kans op (zware) storm uit zuidwest tot west, later in de avond uit west tot noordwest, boven land wordt de wind krachtig tot hard. Bovendien komen er (zeer) zware windstoten voor van 75-100 km/uur landinwaarts en mogelijk 100-120 km/uur in de westelijke provincies en lokaal mogelijk nog wat hoger aan de westkust.


In de nacht van donderdag op vrijdag trekt de regen oostwaarts weg en komen er ook enkele opklaringen. De minima lopen uiteen van 5°C aan zee tot 2°C in het oosten. De noordwestelijke wind neemt sterk af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust en boven het IJsselmeer.



 


Vrijdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af en komt er met name in het zuiden een regenbui voor, mogelijk met natte sneeuw in de ochtend of korrelhagel. In de loop van de middag wordt het van het westen uit meest droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. Er staat een overwegend matige noordwestelijke wind. (Bron: KNMI)