Weeroverzicht - 12-02-2017
Vanochtend nog gladheid en kans op winterse neerslag
Opgesteld op zondag 12 februari 2017 om 05.45 uur

Het is bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land valt nog af en toe wat sneeuw. Met name in het oosten is er ook kans op ijzel, elders zou dit vanochtend zeer plaatselijk nog kunnen voorkomen. De winterse neerslag zorgt op veel plaatsen voor gladheid, met uitzondering van het zuidoosten en uiterste noordoosten. In het zuidwesten komt tevens lokaal mist voor. Aan het einde van de ochtend en vanmiddag loopt de temperatuur op en verdwijnt de gladheid. In het zuiden en zuidwesten kan dan nog wat lichte (mot)regen vallen, van het oosten uit wordt het later droog en kan de zon mogelijk nog even doorbreken. De maximumtemperatuur varieert van 2°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidoosten. De oost- tot noordoostenwind is matig, in het kustgebied (vrij) krachtig.


In de nacht naar maandag is het droog en klaart het op veel plaatsen breed op. Het gaat vrijwel overal licht vriezen met minimumtemperatuur van -3°C in het noordoosten tot rond het vriespunt in Zeeland. Door de vorst kunnen natte wegen en sneeuwresten bevriezen met mogelijk gladheid tot gevolg. De oostelijke wind is overwegend matig, in de kustgebieden vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig.


Maandag overdag schijnt de zon uitbundig en blijft het droog, in de ochtend zou in het noord(oost)en eerst nog wat laaghangende bewolking kunnen voorkomen. De temperatuur in de middag op naar 5°C in het noorden en 8°C in het zuiden. De oostenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, wat het voor het gevoel kouder maakt. (Bron: KNMI)