Weeroverzicht - 26-04-2017
Vrij koud en buien, ook af en toe zon.
Opgesteld op woensdag 26 april 2017 om 07.27 uur

Vandaag zijn er zonnige perioden maar komen er ook buien voor, mogelijk met hagel en onweer. De buien beperken zich in de ochtend voornamelijk nog tot de kustgebieden. Na een koude start met temperaturen rond het vriespunt wordt het vanmiddag ongeveer 11°C. Er waait een matige, langs de kust af en toe vrij krachtige noordwestenwind. Landinwaarts is de wind eerst nog zwak en veranderlijk.
 


Vanavond en in de nacht naar donderdag beperken de buien zich tot de kustgebieden en klaart het landinwaarts breed op. Opnieuw wordt het een koude nacht met minima van -1°C in het oosten tot 4°C aan zee. De wind wordt landinwaarts zwak, aan zee blijft een matige noordwestelijke wind staan.



 


Donderdag overdag drijven er van het noordwesten uit wolkenvelden over het land en komen er verspreid over het land weer enkele regenbuien voor. In de avond bereikt een regengebied het noordwesten en deze regen breidt zich in de loop van de avond over de noordelijke helft van het land uit. Met een maximumtemperatuur van rond 10°C wordt het een koude Koningsdag. De wind is westelijk en matig, in de avond in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. (Bron: KNMI)