Weeroverzicht - 02-12-2016
Vrij veel bewolking en af en toe lichte (mot)regen, later opklaringen
Opgesteld op vrijdag 02 december 2016 om 06.04 uur

De dag begint overwegend bewolkt en er valt af en toe lichte regen of motregen. In het zuidoosten is het nevelig en in de Limburgse heuvels kan mist voorkomen. In de loop van de dag trekt de bewolking met lichte (mot)regen langzaam naar het zuiden weg. Vooral in het noorden en oosten breekt de zon geregeld door. De middagtemperatuur ligt rond de 9°C. De wind is eerst noordwestelijk en overwegend matig, aan zee vrij krachtig. In de loop van de dag draait de wind naar noordelijke richtingen en neemt af naar zwak tot matig.


Komende nacht blijft het droog en klaart het van het noordoosten uit steeds meer op. Vooral in het zuidoosten kan een mistbank voorkomen. Het koelt flink af en het gaat op veel plaatsen een graadje vriezen, alleen vlak aan zee blijft de temperatuur enkele graden boven nul. Waar het langduriger opklaart is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Er staat een zwakke wind uit noord tot noordoost.


Morgenochtend zijn er nog enkele wolkenvelden maar verder is er veel ruimte voor de zon. Eventuele gladheid verdwijnt in de tweede helft van de ochtend. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het zuidoosten tot 8°C in het Waddengebied. De wind waait uit oost tot noordoost en is overwegend zwak, in de kustgebieden matig. (Bron: KNMI)