Weeroverzicht - 26-05-2017
Vrijwel overal zonnig en warm.
Opgesteld op vrijdag 26 mei 2017 om 07.02 uur

De zon schijnt vandaag volop. In het noordoosten van het land is bewolking en lokaal ook mist van zee binnen komen drijven, maar dit zal in de ochtend snel verdwijnen. Het Waddengebied blijft echter gevoelig voor bewolking en mogelijk ook mist. In het binnenland wordt het warm met middagtemperaturen rond 26°C. In het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur steken op 20°C. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig en wordt in de middag in de kustgebieden mogelijk even vrij krachtig.


Gedurende de nacht naar zaterdag is het helder maar in het uiterste noordoosten is opnieuw kans op lage bewolking en lokaal mist. Het koelt niet veel verder af dan tot 14°C. De wind is oostelijk en zwak tot matig.




 
 
 


Zaterdag overdag wordt het opnieuw zonnig en warm tot zeer warm. De middagtemperatuur bereikt op veel plaatsen een tropische 30°C. Tegen de avond neemt in het zuidwesten de bewolking toe en zou daar een enkele (onweers)bui kunnen ontstaan. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)