Weeroverzicht - 03-01-2017
Wisselend bewolkt en een enkele bui. Overdag bewolkt, af en toe regen
Opgesteld op dinsdag 03 januari 2017 om 05.34 uur

Het is wisselend bewolkt met enkele buien. In het zuiden zijn er nog brede opklaringen en in het zuidoosten is er nog kans op een mistbank. Er is met name in het binnenland kans op bevriezing van natte weggedeelten. Van het noorden uit raakt het geleidelijk bewolkt en kan er nu en dan wat lichte regen of een bui vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordwesten tot 4°C in het zuidoosten. De wind komt uit richtingen tussen zuidwest en west en is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en op het IJsselmeer. In het noordelijk kustgebied neemt de wind in de loop van de middag toe naar hard, 7 Bft.


In de nacht van dinsdag op woensdag is het meest bewolkt met van tijd tot tijd regen of motregen. In de loop van de nacht klaart het in de noordelijke helft op, maar is er nog wel een bui mogelijk. De minima liggen rond 4°C. De wind draait van het noorden uit naar het noordwesten en wordt matig tot vrij krachtig boven land, aan de kust en het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard tot stormachtig met in het Waddengebied mogelijk zware windstoten tot rond 80 km/uur.


Woensdag overdag wordt het overal wisselend bewolkt en verspreid over het land komen enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De noordwestelijke wind blijft flink doorstaan met vooral in het Waddengebied aanhoudend kans op zware windstoten tot rond 80 km/uur en neemt pas in de avond af. (Bron: KNMI)