Weeroverzicht - 23-04-2017
Wisselend bewolkt en enkele buien
Opgesteld op zondag 23 april 2017 om 07.15 uur

Het is wisselend bewolkt. Regenbuien trekken van het noordwesten uit het land binnen. In de loop van de dag komen de buien voornamelijk nog voor in het noordoosten, elders wordt het droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 9°C op de Wadden tot ongeveer 12°C in het zuiden. Er staat een overwegend matige noordwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog vrij krachtig. In de avond draait de wind naar zuidwest en wordt dan zwak tot matig.


In de nacht naar maandag zijn er aanvankelijk brede opklaringen, maar van het westen uit neemt de bewolking toe. Het blijft overal droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5°C in de kustgebieden tot dichtbij het vriespunt in het zuidoosten. De wind komt uit een zuidelijke richting en is aanvankelijk zwak, aan de kust matig. In de loop van de nacht neemt deze toe naar matig, aan de kust naar vrij krachtig tot krachtig.


Maandag overdag is er veel bewolking. In de ochtend is het droog, maar in de middag gaat het vanuit het noordwesten af en toe regenen. De temperatuur loopt in de middag op naar waardes tussen 9°C in het noordwestelijk kustgebied en 15°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig. (Bron: KNMI)