Weeroverzicht - 05-06-2017
Wisselend bewolkt en in de middag een bui. Morgen onstuimig
Opgesteld op maandag 05 juni 2017 om 07.02 uur

Het is wisselend bewolkt met de meeste opklaringen in het oosten. Geleidelijk komen, vooral in het westen en noorden enkele regenbuien voor, die in de loop van de avond weer uitsterven. In het zuidoosten blijft het droog. De middagtemperatuur komt op de Wadden uit rond 19°C, in het oosten kan het 23°C worden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer van tijd tot tijd vrij krachtig. In de avond neemt de wind af naar zwak tot matig en wordt zuidoostelijk.


In de nacht naar dinsdag raakt het bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. Het wordt niet koud met een minimumtemperatuur omstreeks 14°C. De zuid- tot zuidoostenwind neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.



 


Dinsdagmiddag trekt een zone met buien van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij komt plaatselijk onweer voor en zijn windstoten tot circa 70 km/uur mogelijk. Daarna wordt het tijdelijk droger maar tegen de avond breidt een gebied met (buiige) regen zich over het westen en mogelijk midden uit. Voor de buien uit kan het in het noordoosten nog 20°C worden, elders blijft de temperatuur in de middag rond 17°C steken. De wind draait in de loop van de dag naar west tot zuidwesten neemt daarbij fors toe: landinwaarts naar vrij krachtig tot krachtig, langs de westkust en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7 of 8 Bft. Langs de westkust zijn windstoten tot circa 85 km/uur mogelijk. (Bron: KNMI)