Weeroverzicht - 15-03-2017
Wolkenvelden, vooral later op de dag zonnige perioden
Opgesteld op woensdag 15 maart 2017 om 06.18 uur

Er is vanochtend tamelijk veel bewolking, maar er zijn ook enkele opklaringen. In het midden en zuiden komt eerst nog lokaal een mistbank voor. In de loop van de dag komen er zonnige perioden en het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit tussen 10°C op de Wadden en 15°C in het zuiden van het land. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is zwak tot matig.
 


Komende nacht zijn er flinke opklaringen. Vooral in het westen en midden van het land kan hier en daar mist ontstaan. De minima liggen tussen een graad of 6 in het Waddengebied en iets boven nul in het oosten. De wind is in het noorden van het land zuidwestelijk en zwak tot matig, landinwaarts is de wind zwak en veranderlijk.



 


Morgen overdag zijn er, na het optrekken van eventuele mist in de ochtend, op de meeste plaatsen zonnige perioden. Vooral in het noorden ontstaan er ook stapelwolken en langs de noordwestkust is er een kans op mist van zee. De middagtemperaturen liggen tussen 12°C in het noordwestelijk kustgebied en 17°C, lokaal 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied in de middag af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)