Weeroverzicht - 19-06-2017
Zonnige perioden en zeer warm, dinsdag in het noorden koeler
Opgesteld op maandag 19 juni 2017 om 06.56 uur

Vandaag is het zonnig. Vooral in de noordwestelijke helft ontstaan stapelwolken, die vanavond weer oplossen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 25°C op de Wadden tot lokaal 32°C dieper landinwaarts. Er staat een zwakke oostelijke wind die geleidelijk naar zuidoost draait. In de loop van de middag draait de wind aan zee naar noordwest en neemt toe naar matig. In de avond draait de wind overal naar noord.


In de nacht naar dinsdag is het helder en de minima variëren van 15°C in het noorden tot lokaal 20°C in het zuiden. De noordenwind is zwak.





 
 
 


Dinsdag overdag is er sluierbewolking aanwezig waar de zon af en toe doorheen schijnt, in het noordelijk kustgebied kan in de ochtend eerst nog laaghangende bewolking voorkomen. Het blijft vrijwel overal droog. De noord(oost)elijke wind neemt in de kracht toe, matig boven land en vrij krachtig langs de kust. In het noorden ligt de maximumtemperatuur rond 22°C, in het zuiden wordt het in de middag echter nog 25 tot 30°C, in het zuidoosten mogelijk 32°C. (Bron: KNMI)