Weeroverzicht - 10-11-2017
Bewolkt en enkele buien, in de middag droger. Vrij veel wind
Opgesteld op vrijdag 10 november 2017 om 05.54 uur

Vanochtend is er veel bewolking en komt lokaal motregen voor. Verder is het nevelig, zeer lokaal eerst mogelijk mistig. In de loop van de ochtend trekken er vanuit het westen enkele buien over het land. In de middag wordt het van het noordwesten uit droog en is er af en toe zon. In het noorden kunnen later enkele buien voorkomen, die in het uiterste noordoosten met korrelhagel en onweer gepaard kunnen gaan. Maxima liggen rond 11°C. De zuidwestelijke wind draait naar west tot noordwest en neemt in kracht toe. Boven land komt een matige tot vrij krachtige wind te staan, aan de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard. Langs de noordkust kunnen in de middag en avond zware windstoten rond 80 km/u voorkomen.


In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden en komen er vooral in het midden en noorden enkele buien voor, in het noorden mogelijk met korrelhagel. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 6. De matige, aan zee (vrij) krachtige wind is westelijk en draait landinwaarts naar zuidwest.



 


Zaterdag overdag zijn er buien en komt de zon er maar weinig aan te pas. De middagtemperatuur komt uit op circa 8°C. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest en is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)