Weeroverzicht - 18-08-2017
Bewolkt en toenemende kans op een bui
Opgesteld op vrijdag 18 augustus 2017 om 07.54 uur

Vanochtend is er vrij veel bewolking en met name in het zuidoosten kan er af en toe buiige regen vallen. In de loop van de middag trekt de regen oostwaarts weg en komt de zon wat meer tevoorschijn. Verspreid over het land komen er dan echter ook enkele regenbuien voor. In de loop van de avond bereiken zwaardere buien het noordwesten van het land, mogelijk met onweer en windstoten. De maximumtemperatuur komt uit rond 20°C. De zuidwestelijke wind is overwegend matig en aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.


In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen, maar aan zee komen er enkele buien voor. Met name in het noordwesten is hierbij kans op onweer. De minima variëren van 10°C in het zuidoosten tot 15°C in het noordwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.



 


Zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en komen er geregeld buien voor. De meeste en zwaarste buien worden in het noorden van het land verwacht. Met een middagtemperatuur rond 18°C is het vrij koel voor de tijd van het jaar. In de ochtend draait de wind van zuidwest naar west en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig. In de avond draait de wind landinwaarts naar het zuidwesten. (Bron: KNMI)