Weeroverzicht - 31-12-2016
Bewolkt, nevelig en mistig met in Limburg eerst nog opklaringen
Opgesteld op zaterdag 31 december 2016 om 05.56 uur

Het is vandaag bewolkt en nevelig, Zeker vanochtend komt er op veel plaatsen nog mist voor. Hier en daar kan er wat motregen vallen. In het zuiden van Limburg kan de zon nog even schijnen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +8°C in het noordwesten tot rond het vriespunt in het oosten en zuidoosten. De wind is overwegend matig uit zuid tot zuidwest, aan de kust soms (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.


De jaarwisseling verloopt bewolkt met landinwaarts kans op nevel of mist. De temperatuurverschillen zijn groot en lopen uiteen van +7°C in het noordwesten tot rond het vriespunt in het oosten. Er staat een zwakke tot matige zuid- tot zuidwestenwind, aan de kust is de wind (vrij) krachtig 5 tot 6 Bft.



 


Nieuwjaarsdag is er opnieuw vrij veel bewolking. In de middag bereikt een neerslaggebied het noordwesten, het verplaatst zich geleidelijk zuidoostwaarts over het land. Op de meeste plaatsen valt er nu en dan regen. In het zuidoosten kan er in de loop van de avond mogelijk wat (natte) sneeuw vallen. De maxima lopen uiteen van 7°C in het noordwesten tot iets boven het vriespunt in het oosten. De zuid tot zuidwestelijke wind is matig, aan de kust (vrij) krachtig en draait in de middag en avond naar west tot noordwest. (Bron: KNMI)