Weeroverzicht - 03-03-2017
Eerst opklaringen en droog, in de loop van de dag nu en dan regen
Opgesteld op vrijdag 03 maart 2017 om 06.06 uur

Vanochtend zijn er eerst perioden met zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en tegen de middag gaat het van het zuiden uit nu en dan regenen. Waarschijnlijk valt er in het westen van het land wat meer regen dan in het oosten. In de avond wordt het weer overwegend droog met enkele opklaringen, al is er ook een bui mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noorden tot 12°C plaatselijk in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is zwak tot matig, aan zee enige tijd vrij krachtig.


Gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er met name in het oosten van het land opklaringen. In het westen is de bewolking wat dikker. Het blijft er wel overwegend droog. De minimumtemperaturen komen uit op 5°C in het noordoosten van het land tot 10°C in het zuidoosten. De wind is zuidoost en matig.



 


Zaterdag overdag is er een tweedeling tussen de westelijke en oostelijke helft van het land. Het westen heeft meer bewolking en misschien in de ochtend lokaal een spat regen. In het oosten schijnt eerst de zon en blijft het droog. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuiden uit verder toe, geleidelijk gevolgd door enkele buien in de namiddag en avond. Vooral in het oosten kan het om een stevige bui met onweer gaan. In het noordoosten van het land kan het tot in de avond nog droog blijven. Het wordt een zachte dag met middagtemperaturen van 12°C in het westen tot mogelijk lokaal 16°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De wind waait uit zuid tot zuidoost en is matig. (Bron: KNMI)