Weeroverzicht - 30-12-2017
Eerst regen, later opklaringen
Opgesteld op zaterdag 30 december 2017 om 05.20 uur

In het zuidwesten regent het. De regen breidt zich snel noordoostwaarts uit. In de middag gaat van het zuidwesten uit de bewolking wat breken maar er is dan nog wel een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 13°C in het zuiden. De wind is eerst zuidelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig. In de middag draait de wind naar zuidwest en neemt aan zee en op het IJsselmeer tijdelijk toe naar hard.


In de nacht naar zondag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima worden vroeg in de nacht bereikt en liggen rond 8°C. In de loop van de nacht loopt de temperatuur op naar ongeveer 11°C. De zuid- tot zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe tot matig of vrij krachtig boven land en tot hard of stormachtig langs de westkust.
 


Zondag begint de dag bewolkt en regent het van tijd tot tijd. In de middag wordt het van het westen uit droog en klaart het wat op. Met middagtemperaturen rond 12°C blijft het zacht. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, langs de kust hard en mogelijk stormachtig met in de westelijke kustgebieden kans op zware windstoten. In de loop van de dag neemt de wind iets af. (Bron: KNMI)