Weeroverzicht - 13-05-2018
Enkele buien, later vandaag in het noordoosten stevige onweersbuien
Opgesteld op zondag 13 mei 2018 om 07.01 uur

Het is half tot zwaar bewolkt en in het zuiden en oosten van het land komt plaatselijk al een enkele bui voor, lokaal met onweer. In de loop van de ochtend gaat het op steeds meer plaatsen in de zuidelijke helft van het land regenen. In de noord(oost)elijke helft van het land is er aanvankelijk nog ruimte voor de zon. In de loop van de middag gaan zich in het oosten en noordoosten enkele stevige onweersbuien ontwikkelen, daarbij is kans op hagel en kan er lokaal in korte tijd veel neerslag vallen. Bij de buien kunnen lokaal (zware) windstoten voorkomen. Deze buien trekken noordwestwaarts en zullen in de loop van de avond grotendeels oplossen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C in het zuidwesten en zuiden tot lokaal 27°C in het uiterste noordoosten. In de loop van de ochtend draait de wind op de meeste plaatsen naar west en wordt matig. Alleen in het uiterste noordoosten blijft de wind uit het oosten waaien.


In de nacht naar maandag is het in het zuiden en westen bewolkt en mogelijk ook nevelig. Hier en daar kan nog een bui voorkomen. In het noorden is er weinig bewolking en kan aanvankelijk lokaal een mistbank voorkomen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 11 en 14°C. De matige wind uit west tot noordwest wordt eerst zwak en veranderlijk om uiteindelijk overal noordoostelijk te worden. In het uiterste noorden blijft de wind matig uit oost tot noordoost.


Maandag overdag is het droog en is er veel zon, in het zuiden kan eerst nog (lage) bewolking en nevel voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 26°C, op de Waddeneilanden enkele graden lager. De wind is noordoost en overwegend matig. (Bron: KNMI)