Weeroverzicht - 16-11-2017
Grijs met plaatselijk af en toe motregen. Vrijdag perioden met zon
Opgesteld op donderdag 16 november 2017 om 06.05 uur

Het wordt opnieuw een grijze dag met plaatselijk af en toe motregen. Het is op veel plaatsen nevelig en in het noorden en midden komt vanochtend mogelijk zeer lokaal mist voor. Vanavond trekt een smalle regenzone van noordwest naar zuidoost over het land, waarna het droog wordt en gedeeltelijk opklaart. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke, later zuidwestelijke richting. Achter de regenzone draait de wind naar noordwest. Aan zee wordt de wind matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied in de avond enige tijd krachtig.


In de nacht naar vrijdag regent het eerst nog in Limburg, maar ook daar wordt het in de loop van de nacht droog. Van het noordwesten uit komen er opklaringen en landinwaarts kan een enkele mistbank ontstaan. De minima liggen tussen 6°C vlak aan zee en iets boven nul plaatselijk landinwaarts. De wind is overwegend noordwestelijk en zwak, aan de kust matig.
 


Vrijdag overdag zijn er zonnige perioden. Het blijft op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden is in de middag een lichte bui niet uitgesloten. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait van noordwest naar west tot zuidwest en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied in de middag vrij krachtig en in de avond mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)