Weeroverzicht - 09-08-2017
In westen en noorden een enkele bui. Morgen vooral in het zuiden buien
Opgesteld op woensdag 09 augustus 2017 om 07.04 uur

Het is half tot zwaar bewolkt en eerst op veel plaatsen nevelig. Vooral in het westen en noorden komt een enkele bui voor, aan de kust aanvankelijk lokaal met onweer. Ook elders kan in de loop van de dag zeer lokaal een bui ontstaan. Op veel plaatsen blijft het echter droog. De maxima komen uit rond 20°C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer aanvankelijk vrij krachtig. Vanavond neemt de wind landinwaarts af naar zwak en komt uit richtingen tussen zuidwest en west.


Vanavond neemt de buienactiviteit snel af. Komende nacht komt er vooral in het noordwesten bewolking voor waaruit mogelijk lichte (mot)regen valt. Elders zijn er opklaringen en kunnen er mistbanken ontstaan. In de loop van de nacht neemt ook in het zuiden de bewolking toe en daar is dan een bui mogelijk. De minima lopen uiteen van 8°C in opklaringen tot 13°C in het zuiden. Er staat een zwakke, in het Waddengebied matige wind die draait naar richtingen tussen noordwest en noordoost.


Morgen overdag ontstaan er steeds meer stapelwolken en vooral in het zuiden groeien deze uit tot een aantal buien. Lokaal kan dit een stevige bui zijn, mogelijk ook met onweer. In het noorden blijft het niet helemaal droog, maar de kans op buien is er kleiner. In de avond klaart het op, maar in het uiterste zuiden blijft tot middernacht een enkele bui mogelijk. De maxima liggen rond 20°C. De wind wordt noordoostelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)