Weeroverzicht - 26-12-2017
Onstuimige start van de tweede kersdag
Opgesteld op dinsdag 26 december 2017 om 06.10 uur

Er zijn wolkenvelden en er trekt een regengebied (noord)oostwaarts over het land. Vanmiddag is er af en toe zon en een enkele bui. De maximumtemperatuur is ongeveer 7°C. De zuidwestelijke wind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer, 6-7 Bft, aan zee tijdelijk stormachtig, 8 Bft. In de (noord)westelijke kustprovincies is aan het begin van de ochtend kans op windstoten rond 75 km/u, aan zee rond 90 km/u. In de middag neemt de wind geleidelijk af naar matig boven land en krachtig langs de kust. In de avond draait de wind naar zuid.


In de nacht naar woensdag neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe en trekt een regenzone van zuidwest naar noordoost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is zuidelijk en matig, aan de kust (vrij) krachtig.




 
 
 


Woensdag overdag regent het eerst nog af en toe. Van het zuiden uit komen er enkele opklaringen, maar in de loop van de middag neemt ook van het zuiden uit de kans op enkele buien toe. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is eerst zuidelijk, matig en wordt in de loop van de dag zwak en komt dan uit uiteenlopende richtingen. Aan de (zuid)westkust wordt de wind in de avond noordelijk, krachtig tot hard en mogelijk stormachtig. (Bron: KNMI)