Weeroverzicht - 10-05-2018
Perioden met buiige regen, vanmiddag van het westen uit droog
Opgesteld op donderdag 10 mei 2018 om 07.43 uur

Vanochtend is het bewolkt en is er m.u.v. het zuidwesten uitgebreide schaal sprake van buiige regen, in het oosten is er daarbij een kleine kans op onweer. In de loop van de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt van het westen uit de zon door. Het wordt beduidend koeler dan de afgelopen dagen met middagtemperaturen die uiteenlopen van 14°C aan zee tot lokaal 18°C in het oosten. De wind is westelijk en zwak tot matig van kracht. In de loop van de middag wordt de wind overal noordwestelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.


Komende nacht zijn er vooral in het noordoosten enkele wolkenvelden. In het westen en zuidwesten ontstaan er enkele mistbanken. Het blijft droog. De minima variëren van lokaal 3°C in het zuidwesten en midden tot 10°C in het uiterste noordoosten. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind. In het westen en zuiden wordt de wind in de loop van de nacht zwak en variabel.
 


Vrijdagochtend lossen de mistbanken op en in de middag ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog. De temperaturen lopen op naar waarden tussen 16°C aan de kust tot lokaal 20°C landinwaarts. De wind draait overal naar zuidoost en is zwak. Aan het einde van de ochtend gaat de wind in de kustgebieden vanaf zee waaien. In de avond wordt de wind overal oostelijk, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind dan toe naar matig. (Bron: KNMI)