Weeroverzicht - 17-03-2017
Tot de avond meest droog, daarna regen
Opgesteld op vrijdag 17 maart 2017 om 05.50 uur

Vanochtend zijn er wolkenvelden en is in het oosten en zuidoosten eerst nog wat motregen mogelijk. Van het noordwesten uit breekt de zon van tijd tot tijd door, vooral in het zuiden. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait van noordwest naar west en is boven land matig, aan de kust in de loop van de ochtend vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer wordt de wind later vanochtend mogelijk al krachtig, vanmiddag ook elders langs de kust.


Vanavond gaat het van het westen uit regenen en die regen duurt vrijwel de hele nacht. De minima liggen rond 8°C. De wind is westelijk, matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, mogelijk hard, 7 Bft.




 
 
 


Zaterdag overdag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog. Wel blijft er veel bewolking. In de avond gaat het opnieuw enige tijd regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 13°C plaatselijk in het zuiden. De west- tot noordwestenwind waait in de ochtend stevig door, boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en eerst mogelijk nog hard. In de loop van de middag neemt de wind tijdelijk af naar overwegend matig, maar in de avond neemt deze in het zuidwestelijk kustgebied weer toe naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)