Weeroverzicht - 20-10-2017
Van tijd tot tijd regen en vrij veel wind
Opgesteld op vrijdag 20 oktober 2017 om 07.35 uur

Aanvankelijk komen in het oosten van het land enkele buien voor, het wordt tijdelijk droog maar een gebied met buiige regen boven het zuidwesten trekt in de ochtend naar het noordoosten, lokaal kan hierbij in korte tijd veel neerslag vallen en ook kunnen windstoten voorkomen. Na passage van dit gebied wordt het weer tijdelijk droog. In de middag is het overwegend bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land valt er van tijd tot tijd (buiige) regen. In het zuidoosten blijft het overwegend droog met af en toe zon. De maximumtemperaturen liggen tussen 13°C in het noordwesten en lokaal 17°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend van zuidzuidoost naar zuidwest en neemt in kracht toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan de kust en op het IJsselmeer, 6-7 Bft.


In de nacht naar zaterdag valt er aanvankelijk alleen in het noorden nog wat regen maar voor rest is het droog en zijn er opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is aanvankelijk zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de nacht draait de wind naar zuid tot zuidoost en neemt iets in kracht af.
 


Zaterdagochtend trekt er een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land, in het oosten is het aanvankelijk nog droog en kan de zon nog even te zien zijn. In de middag is het wisselend bewolkt met kans op een enkele bui. In de avond wordt het grotendeels droog. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en neemt daarbij toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard. (Bron: KNMI)