Weeroverzicht - 03-03-2018
Vandaag nog winters, zondag beduidend zachter
Opgesteld op zaterdag 03 maart 2018 om 05.56 uur

In het noorden en noordoosten is er weinig bewolking en is het droog. Verder naar het zuiden is het overwegend bewolkt. Zeer lokaal valt nog wat lichte sneeuw of motsneeuw. De temperatuur ligt tussen -9°C in het noordoosten en -2°C in het zuiden. De gevoelstemperatuur ligt in het noorden en noordoosten tot halverwege de ochtend nog beneden de -15 graden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van -1°C in het uiterste noorden tot +5°C in het uiterste zuiden, in Zuid-Limburg mogelijk +7°C. De oostenwind is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Van het zuiden uit draait de wind in de avond langzaam naar het zuidoosten.


Vanavond en in de nacht naar zondag trekt een gebied met lichte neerslag van zuidwest naar noordoost over het land. In het zuiden is dit wat lichte regen of motregen, maar verder naar het noorden toe is er ook kans op ijzel of ijsregen. Plaatselijk kan het dus glad worden door bevriezing van natte weggedeelten of ijzel. Later in de nacht kan er in het noorden en noordoosten ook wat sneeuw vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -4°C in het noordoosten tot iets boven het vriespunt in het zuiden. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig, in de kustgebieden af en toe vrij krachtig.


De eventuele gladheid zal in de loop van zondagochtend verdwijnen. Verder zijn er overdag dan perioden met zon en is het overwegend droog. In de namiddag en avond gaat het van het zuidwesten uit regenen. Het wordt beduidend zachter met maximumtemperaturen van 4°C op de Wadden en de randen van het IJsselmeer tot 11°C in het zuidoosten. De zuidoostenwind is overwegend matig. (Bron: KNMI)