Weeroverzicht - 16-03-2017
Vandaag vrij zonnig en zacht, morgen overdag aanmerkelijk kouder
Opgesteld op donderdag 16 maart 2017 om 05.46 uur

Na een koude start, met in het oosten lokaal lichte vorst, wordt het vandaag een overwegend zonnige en zachte dag. Aan de westkust neemt de kans op mist vanaf zee in de loop van de dag toe. De maximumtemperaturen liggen tussen 10°C langs de noordwestkust en lokaal 18°C in het zuiden. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied in de middag af en toe vrij krachtig.


In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking van het westen uit snel toe. In de loop van de nacht trekt een zone met af en toe motregen en regen zuidoostwaarts over het land. De minima liggen rond 7°C. De wind is matig, aan de kust eerst vrij krachtig en draait van zuidwest naar west tot noordwest.



 


Vrijdagochtend regent het eerst nog in het oosten en zuidoosten. Van het noordwesten uit breekt de zon geregeld door. In het noordelijk kustgebied komt later wel een enkele bui voor. De middagtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait van noordwest naar west en is matig. In de loop van de ochtend neemt de wind aan de kust toe naar vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer naar krachtig. (Bron: KNMI)